Галерия

Поредно сериозно име може да се озове в Лудогорец това лято. Българският шампион е в напреднали разговори с турския Бурсаспор за подписа на централния полузащитник Стефан Баджи, който е и национал на Сенегал. 

Въпреки че изпадна от елита на страната си, турският тим държи високи цени на играчите си, защото има достатъчна финансова стабилност.

"Орлите" са предложили за подписа на футболиста сума от 400 хил. евро, плюс още 300 хил. евро бонус.  Това обаче може да се окаже и недостатъчно, защото сериозна конкуренция на българите прави и сръбският шампион Цървена звезда.

Грандът от Белград е извадил конкретна оферта от 1 млн. евро, като наддаването продължава. Самият Баджи иска да играе в Лудогорец и това дава някакво предимство на българския шампион, информира Гонг.

Очаква се окончателна развръзка по евентуалния му трансфер да има още тази седмица. Иначе халфът има доста солидна визитка. 

В Европа той е играл за белгийския колос Андерлехт, както и още за турските Истанбул Башакшехир и Кайзериспор.  Подвизавал се е и в Норвегия с Бран Берген и Согндал. Той е на 29 години и има над 200 мача зад гърба си по европейските терени.