Голяма трансферна бомба се задава в Лудогорец. След като досега “Орлите” осъществиха основно входящи трансфери, взимайки 5 нови играчи, сега те са напът да направят и изходяща сделка. Според изданието Noticiasaominuto не кой да е, а португалският гранд Бенфика вече е говорил с разградчани за привличането на вратаря Ренан дос Сантос.

От “Луж” са попитали директно за цената на бразилеца, а от ръководството на “Орлите” са били категорични, че той си има клауза за откупуване и всеки, който иска да го вземе, трябва да я плати. Сумата е значително малка за Бенфика - 2,5 милиона евро, но пък си е доста сериозна за родните стандарти.

“Лисабонските орли” искат да приключат сделката до 31 август, защото на 1 септември клаузата за откупуване скача двойно на 5 милиона евро. Ренан съвсем наскоро поднови договора си с Лудогорец. Той се обвърза с клуба до юни 2022 година, съобщава "Меридиан мач".

Понастоящем Ренан дори не е със статут на титуляр в Разград, а първа опция за треньорския щаб е Пламен Илиев. Освен това клубът разполага още с Хорхе Броун, който обаче не влиза в плановете на треньорите, както и с Владислав Стоянов, който пък още лекува контузия. Това означава, че ако Ренан си тръгне, вероятно клубът ще му търси спешно заместник.

В момента титуляр в Бенфика е гъркът Одисеас Влаходимос, който обаче е пред трансфер. Негови резерви са младите Миле Свилар и Иван Злобин. Иначе се появиха информации, че лисабонци дават 15 милиона евро за вратаря на Ювентус Матия Перин. Той е гласен за първи избор под рамката, а Ренан ще бъде негов подгласник.