Лудогорец претърпя поредния си европровал, след като едва се спаси от загуба при гостуването си на исландския Валур в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Отборът от Разград губеше до 92-ата минута, когато стигна до изравнителен гол за крайното 1:1.

"Орлите" бяха определяни като абсолютни фаворити за успеха в този мач, но отново техният треньор Стойчо Стоев демонстрира, че очевидно не е човекът, който може да свърши работата за която е нает в отбора. С липсата на Марселиньо с когото той има личен конфликт се загуби всякаква креативност в средата на терена.

Петри вкара първото попадение в мача, в 11-ата минута, а като цяло разградчани владееха повече инициативата в този мач, но пропуснаха някои добри шансове. В 92-ата минута Анисе все пак се разписа и донесе ремито.

Реваншът е след седмица на родна земя.


Срещата между двата отбора започна с едноминутно мълчание по повод смъртта на местната легенда Сигурдур Дагсон, който почина наскоро.

Домакините намериха начин да шокират рано „орлите” и в 11-ата минута Петри даде аванс на тима си в резултата.

Омарсон се пребори за топката и му я свали, а след това с хубав и топовен удар той не даде шансове на Пламен Илиев, който се бе подготвил за центриране и не реагира по най-добрия начин.

Последваха добри минути за гостите и малко след това Жоржиньо пробва удар от дистанция, който обаче бе неточен.

Малко след това и Горалски имаше шанс да създаде нещо интересно, но неговият удар се отби в противников играч.

В 25-ата минута Лудогорец имаше супер шанс да изравни, но удар на Горалски така и не влезе във вратата и излезе в аут.

Осем минути след това удар на Форстър от фаул принуди стража на противниковия тим да избива топката и да показва класа.

В самия край на полувремето със сетни сили бранител на домакините изчисти топката след удар на Чибота.

Малко след подновяването на играта Мавис можеше да изравни, но Ейнарсон изби топката встрани и в крайна сметка предотврати сигурно попадение.

Постепенно натискът на гостите стана все по-силен и Кешеру също можеше да се разпише, но ударът му бе неточен.

В 66-ата минута резервата Вандерсон бе на косъм от гола, след като бе намерен на перфектна позиция и на само два метра от вратата, но ударът му рикошира в тялото на противников футболист.

Няколко минути след това удар на Жоржиньо от границата на наказателното поле премина много близо покрай вратата.

В 75-ата минута Йонсон можеше да направи удара за гостите още по-тежък, но шутът му бе париран по прекрасен начин от Пламен Илиев. 

До края на мача Швиерчок, Кешеру и Вандерсон имаха отлични шансове да изравнят, но не се възползваха. В 92-ата минута обаче Анисе от близка дистанция вкара и в крайна сметка донесе точката на тима си. 

ВАЛУР - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
1:0 Петри 11
1:1 Анисе 90+2

ВАЛУР: 33. Ейнарсон, 2. Сварсон, 20. Омарсон, 23. Сигбьорнсон, 3. Йонсон, 4. Ингварсон (67 - К. Сигурдсон), 6. Хедлунд, 19. Петри, 77. Барталстову, 8. Халдорсон, 9. Педерсен 

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 90. Форстър, 4. Сисиньо, 25. Баджи (69 - Швиерчок), 44. Горалски, 12. Анисе, 17. Жоржиньо, 13. Чибота (61 - Вандерсон), 28. Кешеру