Естонският съдия Кристо Тохвер ще ръководи втората среща от 3-ия кръг на турнира Лига Европа между ТНС (Лансантфрейд) и Лудогорец. В първия мач разградчани победиха с 5:0 и напрактика си осигуриха класиране в плейофния етап, където очакват загубилия от двойката Марибор (Словения)- Розенборг (Норвегия).

Срещата ще се играе на 15-и август от 20.30 часа българско време на стадион "Рейскоурс Граунд" в Рексъм. Помощници на Кристо Тохвер ще бъдат Силвер Кьойв и Арон Херсинг, а четвърти съдия Йоонос Яновиц, като всички са от Естония. Съдийски наблюдател е Люк Вутерс от Белгия.

38-годишният Тохвер е доста артистична и образована личност. Най-напред завършва Публична администрация в Университета в Тарту, след което работи като проект-мениджър на спортни събития. Спонсориран от Фондацията на Джордж Сорос той учи по програмата Еразмус в Англия, а накрая прави и магистърска степен в Естонската музикална академия.

От 2009-а година е съдия на ФИФА, но мачовете на високо ниво не са много в кариерата му. Веднъж е свирил на български отбор и това е при нулевото равенство на младежките национали до 21 години в европейска квалификация срещу Шотландия.