Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев ще се консултира за избора си за състав за предстоящото гостуване на Марибор в Лига Европа с най-близките си играчи в тима. Това са старите пушки Светослав Дяков, Козмин Моци и Марселиньо, пише "Тема спорт". Наставникът е бил съотборник с тях в Разград и винаги са поддържали добри отношения. Очаква се и тримата да започнат на “Людски врът” утре в 21:15 часа.

Бившият помощник на Красимир Балъков в Етър бе назначен начело на “Орлите” на мястото на уволнения Стойчо Стоев. Само от резултатите, които ще постигне Генчев, зависи дали ще получи по-дълъг кредит на доверие в Разград, или просто ще бъде временен вариант до намирането на по-опитен специалист.

Очаква се футболистите на Лудогорец да вземат завишени премии, ако влязат в групите на Лига Европа. Разградчани заминават днес за Марибор с чартърен полет от Варна. Самолетът излита в 10:30 часа. По-късно през деня Станислав Генчев ще даде и първия си брифинг като наставник на “Орлите”.

Лудогорец се прибира в България рано в петък сутринта. В следващия кръг в efbet Лига те гостуват на Ботев (Враца). Двубоят е в неделя, 1 септември от 20:30 часа.