Лудогорец победи с 2:0 у дома Етър в двубой от деветия кръг в efbet Лигата и се бетонира на върха в таблицата. Това беше шести успех за родния първенец този сезон.

Двубоят започна с надмощие на домакините и в 21-ата минута Жоржиньо пропусна да открие резултата, след като отблизо стреля в тялото на вратаря Христо Иванов. В 29-ата минута Рафаел Форстър шутира опасно от дистанция, но топката излезе на сантиметри в аут.

Шест минути преди края на първата част удар с глава на Марселиньо след асистенция на Станислав Манолев срещна напречната греда.

Две минути след почивката логичното се случи и Клаудиу Кешерю се разписа след добавката при удар на Форстър и спасяване на национала Иванов.

Точно 20 минути след това Жоржиньо остана на изгодна позиция в наказателното поле, но не успя да отправи удар, след като Крум Стоянов му попречи.

Четвърт час преди края на срещата Дан Битон центрира, топката намери Джоди Лукоки, който не успя да отправи точен изстрел. В 80-ата минута удар на Иван Стоянов премина съвсем близо до вратата на домакините.

Четири минути преди края на редовното време Джоди Лукоки се разписа за 2:0 след извеждащ пас на Якуб Швиерчок.

След този успех Лудогорец е на първо място в класирането с актив от 21 точки. Етър е на десета позиция с 8 спечелени точки.

 

Лудогорец - Етър 2:0 

1:0 Клаудиу Кешерю 47
2:0 Джоди Лукоки 86


Лудогорец: Ренан дос Сантос, Станислав Манолев, Сисиньо, Рафаел Форстър, Драгош Григоре, Яцек Горалски, Светослав Дяков, Жоржиньо (71-Мавис Чибота), Джоди Лукоки, Марселиньо (64-Дан Битон), Клаудиу Кешеру (79-Якуб Швиерчок)

Етър: Христо Иванов, Здравко Илиев, Иван Иванов, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев, Ивайло Димитров (38-Милчо Ангелов), Яни Пехливанов, Крис Гади (66-Иван Стоянов), Даниел Младенов, Румен Руменов, Крум Стоянов