Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев смята, че отборът му е по-опитен от този на ЦСКА Москва, а също така е доволен от домакинството за начало на кампанията в група Н на турнира Лига Европа. В другата среща по същото време от 22.00 часа Еспаньол приема унгарския Ференцварош.

"Имахме достатъчно време, за да се подготвим. Знаете, че сме традиционни участници в групите- дали на Шампионската лига, дали в Лига Европа. И играчите чакат тези мачове с нетърпение, а стадионът ще бъде пълен", започна временният треньор на орлите Станислав Генчев на пресконференцията по повод утрешния мач.

"До колко е по-различен този мач от другите? Благодаря на хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Аз лично съм играл пред тази публика и знам как може да ти помогне, за да имаме успех. Така че се надявам да стартираме с победа, допълни Генчев.

Той добави, че новите попълнения се адаптират все по-добре и стават част от колектива в максимално кратки срокове. Разбира се, за да се случи това те чувстват помощта на всички - на треньори, на колегите си и максимално бързо се адаптират към средата.

"Информацията, че четирима защитници на ЦСКА (Москва) няма да играят утре срещу нас не е съвсем точна. Двама са основните играчи, които пропускат. Но това едва ли ще се отрази. И извън тях те имат добри футболисти, и голяма широчина. Няма да ни направи мача по-лесен отсъствието на въпросните двама футболисти", коментира разузнаването на противника Генчев.

"Попитан дали е имал предпочитания как да започне битката в група Н и шансовете на отбора, Генчев отговори: "Аз лично исках домакински мач, всеки от останалите три отбора е силен. Това беше важното- първата среща да е домакинска. В групата за мене всички отбори са добри. Относно това дали можем да се класираме, нека минат първите мачове и да видим как ще се развият нещата, тогава ще говорим повече. Но аз смятам, че имаме своите шансове да се класираме за следващата фаза".

"За утрешния мач нямаме контузени състезатели. Слава Богу, всички са на линия. Като гледаме двата отбора, наистина ние сме с повече опит, докато ЦСКА (Москва) е по-млад отбор. Както цяло в тези турнири опитът играе голяма роля. Трябва да наблегнем на този фактор и да се възползваме от неопитността им. Също така трябва да сме по-спокойни по време на самия мач. Надявам се нашите по-опитни футболисти да поведат останалите с мотивация напътствия, а накрая ние да сме победители, завърши Генчев.