Лудогорец показа, че е по-добър от Ференцварош и дори и с 10 души успя да постигне победа с 3:0 на стадион „Групама Арена” в Будапеща.

По този начин „орлите” си го върнаха на унгарците за отпадането в квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Лукоки вкара още в 37-ата секунда и по този начин откри резултата, а в 39-ата минута след невероятен гол от фаул Форстър удвои. Бразилският бранител бе точен и в 64-ата минута.

След този мач от Лига Европа „орлите” са лидери в своята Група Н с актив от 6 спечелени точки и са все по-близо до класиране в директните елиминации.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Григоре бе изгонен в самия край на първото полувреме след втори жълт и респективно червен картон.

Неприятното за Лудогорец бе, че Лукоки и Сисиньо се контузиха и бяха принудително заменени.


Срещата започна фантастично за гостите и в 37-ата секунда Недялков намери перфектно Лукоки в наказателното поле и последният отклони топката в мрежата от близка дистанция.

И макар стражът на унгарците да се намеси това така и не се оказа достатъчно.

В 16-ата минута Кешеру направи фрапантен пропуск, след като останал на чиста позиция в наказателното поле не успя да вкара топката в мрежата и стражът на унгарците се намеси.

Домакините отговориха с неточен удар на Боли две минути след това, но Лудогорец отново стигна до добър голов шанс.

В 27-ата минута след удар от малък ъгъл на Анисе се наложи противниковия страж да се намесва, за да спаси вратата си.

В 39-ата минута Форстър вкара изумителен удар от фаул, след като изпрати „истински снаряд” и прати топката неспасяемо в сглобката.

Три минути след това Григоре бе изгонен от игра след втори жълт картон заради нарушение и в крайна сметка Лудогорец остана с 10 души на терена.

Второто полувреме започна със силен натиск на домакините, който обаче така и не доведе до нещо чак толкова сериозно пред вратата на разградчани.

В 55-ата минута Лудогорец оцеля, след като Нгуен бе изведен на чиста позиция, но Илиев успя да парира удара му. При добавката Исаел прати кълбото над вратата.

Пет минути след това Илиев отново спаси Лудогорец, след като се намеси след удар на Нгуен от добра позиция.

В 64-ата минута Форстър отклони центриране от корнер с глава и направи преднината на гостуващия тим класическа, и по този начин "уби" всякаква интрига в мача. 

След третото попадение темпото на игра тотално поспадна и в крайна сметка домакините сякаш се отказаха да търсят дори почетен гол.

До края нямаше повече попадения, нито пък инфарктни ситуации пред двете врати.

ФЕРЕНЦВАРОШ – ЛУДОГОРЕЦ 0:3
0:1 Лукоки 1
0:2 Форстър 39
0:3 Форстър 64

Ференцварош: Дибус, Блажич,  Фримпонг, Хейщер, Шигер (73 - Синевич), Харатин, Ловренчич, Нгуен, Зубков, Боли (73 - Шкварка), Исаел

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо (69 - Икоко), Форстър, Григоре, Баджи, Анисе, Лукоки (55 – Горалски), Марселиньо (46 – Моци), Вандерсон, Кешеру