Цели осем играчи на Лудогорец са с изтичащи договори през лятото, пише "Тема спорт". От юни догодина свободни агенти може да станат Клаудиу Кешеру (32), Джоди Луkoku (27), Марселиньо (35), Вандерсон (31), Абел Анисе (29), Яцек Горалски (27), Светослав Дяков (35) и Георги Терзиев (27). 

Ръководството на разградчани вече е започнало разговори с някои от тях, а с други тепърва предстои да се седне на масата за преговори. Очаква се това да стане през зимната пауза. От януари всеки един от въпросните 8 играчи ще е свободен да преговаря с други клубове и да подписва предварителни договори.

Засега ръководството на Лудогорец има колебания за четирима от въпросните футболисти. Според приближени до делата при шампионите това са Светослав Дяков, Марселиньо, Лукоки и Яцек Горалски. Първите двама вече са на по 35 години. 

Ръководството на орлите отдавна обмисля да им предложи работа в клуба. През следващия сезон те вече ще са на по 36. Наскоро агентът на Кешеру обяви, че клиентът му иска да завърши кариерата си в Лудогорец, като се надява двете страни да преподпишат за още една година.

Почти сигурно през зимната пауза клубът ще се раздели с някои от играчите. Възможна е продажба или освобождаване на вратаря Хорхе Браун. След завръщането на Владо Стоянов Лудогорец вече разполага с четирима под рамката плюс Пламен Илиев и Ренан. 

Станислав Манолев също може да поеме към изхода. Той така и не успява да се впише. Неясно е и бъдещето на Димо Бакалов. Но той е с по-големи шансове от Манолев да продължи при разградчани. Клубът вече работи и по зимната селекция, като наскоро е имало скаутски мисии в Полша, Чехия и Бразилия.