Лудогорец се наложи над смелия отбор на Локомотив (Пловдив) с 2:1 в дербито на 17-ия кръг на efbet Лига. С победата разградчани събраха 45 точки и имат 9 преднина пред днешния си противник, който може да съжалява, че не си тръгна с точка поне.

В 6-ата минута гостите създадоха първата реална голова възможност. Звездата на тима Димитър Илиев излезе сам срещу вратаря Пламен Илиев след пас на Ожболт, но се забави и стреля в тялото на вратаря. При добавката Йосип Томашевич стреля в аут.

В 11-та минута гостите нанесоха своя удар, след като имаха и още една добра атака преди това. Ален Ожболт намери ъгъла на вратаря Илиев с техничен удар от границата на наказателното поле. Само след още две минути влизане на Бирсент Карагарен в наказателното поле едва не завърши с втори гол, но крилото стреля от много близо до тялото на вратаря и този път Илиев спаси.

Но в 15-ата минута домакините изравниха чрез капитана си Марселиньо, който получи пас от корнер от Вандерсон, елементарно литна Георги Илиев и с техничен удар в малката мрежичка по диагонала не остави шанс на вратаря Мартин Луков.

В 28-ата минута гостите можеха отново да излязат напред в резултата, но ударът на Георги Илиев се отби в горната греда. Всичко започна от фаул, изпълнен от ветерана, той комбинира с Димитър Илиев. Новопроизведеният национал тръгна от ляво, на малко разстояние проби и центрира, а Георги Илиев от 7-8 метра прати топката в гредата, вместо във вратата.

В 31-ата минута обаче Лудогорец излезе напред с гол на Джгоди Лукоки. Всичко стана заради грешно връщане на Йосип Томашевич беше пресечено от Кешерю, който даде на празна врата на Лукоки и за холандското крило нямаше никакви проблеми да вкара за 2:1.

Пловдивчани не се отказаха и в 4-ата минута на второто полувреме бяха близо до гол. Сисиньо изчисти в корнер, след като Ожболт проби от дясно и опита да намери някой от двамата си свободни съотборници в наказателното поле пред Пламен Илиев. В ответната атака пък Момчил Цветанов блокира получаващия на 7-8 метра от вратата Марселиньо.

Но срещата продължи с двуостри атака и както пред Марселиньо и Вандерсон, така и пред гостите се откриха възможности за промяна на резултата. В 72-ата минута Йосип Томашевич от Локо имаше претенции за дузпа, но съдията Драганов подмина това.

В 84-ата минута вратарят Луков спаси опасен изстрел на Лукоки, а при последвалия корнер Козмин Моци вкара гол. Но съдиите маркираха засада, докато на повторението се видя, че румънският ветеран е в редовна позиция.

Лудогорец - Локомотив (Пловдив) 2:1 

Голмайстори: 0:1 Ален Ожболт 11, 1:1 Марселиньо 15, 2:1 Джоди Лукоки 32

Лудогорец: Пламен Илиев, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков, Стефан Баджи, Абел Анисе, Вандерсон (86- Дан Битон), Марселиньо (74- Светослав Дяков), Джоди Лукоки, Клаудиу Кешерю (83- Якуб Швиерчок)

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Диниш Алмейда, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Милош Петрович, Георги Илиев (67- Анте Аралица), Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Момчил Цветанов (82- Един Бахтич), Парвизджон Умарбаев (61- Уирис Оливейра)