Днес Павел Върба официално бе представен за нов треньор на Лудогорец. Специалистът даде и първата си пресконференция, на която не спести похвалите си към разградчани. Върба обяви, че целите на Лудогорец са дубъл в България и достойно представяне в Европа.

"Познавам силите на отбора и затова съм тук. Надявам се да не разочаровам ръководителите на клуба. Знам, че целите на Лудогорец са най-високите и се надявам, че с колегите ми ще успеем да ги изпълним", започна Върба.

"Именно високите цели на Лудогорец ме убедиха да приема. Отборът е редовен участник в евротурнирите. Гледах последните шест мача на Лудогорец, видях силата, която притежава. Дайте ми време и сами ще видите нещата на полето".

"Не се притеснявам или страхувам. Напротив - радвам се да работя тук. Наистина искам да продължа работата, която е вършена тук, а тя е добра. Искам да продължа тази тенденция. Не виждам причина защо да няма доверие помежду ни".

„Обичам отбори, където звездите работят за тима. Твърдя, че Лудогорец е такъв отбор. Най-голямата опасност идва от софийските грандове, те ще се опитат да спрат Лудогорец", добави Върба.

„Пристигнах в отбор с високи цели, ако не успеем да станем шампиони това ще е зле. Това е Лудогорец, а не някой редови клуб. Лудогорец е отборът с най-високите цели. В тима са най-добрите български футболисти, допълнени от качествени чуждестранни играчи. Нямам причина да не вярвам, че ръководството няма да доведе играчите, които желая“, добави Павел Върба.