Лудогорец е изпълнил стриктно препоръките на щаба за борба с коронавируса по време на своето посещение в Италия за мача с Интер от Лига Европа.

Българският шампион загуби с 1:2 в реванша и след 0:2 в Разград отпадна от надпреварата във втория по сила европейски клубен турнир. С отбора в Италия бе изпратен хигиенист и епидемиолог, който трябваше да съблюдава как се държи отборът и спазва ли мерките, които са начертали здравните власти. 

"Разговарях лично с него още тази сутрин при кацането им и той увери, че са изпълнени всички препоръки. Препоръките бяха освен съкращаване на престоя и носене на лични предпазни средства от висок клас, в хотела целият персонал е бил намален, а този, който ги е обслужвал, е носил предпазни средства, по наше изискване“, обяви председателят на кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Dnes.bg.

"Футболистите не са напускали стаите си, освен тренировката и провеждане на срещата. Милано са го видели само през прозорците на автобуса", допълни шефът на ВМА.

По думите му тази сутрин отборът е пристигнал в добро настроение и здраве, но въпреки това на играчите са взети проби, по изискване на ръководството на отбора. 

"Те осигуриха закупуването на тези проби. Пробите са взети и след 2 дни ще бъдат тестувани наново", уточни проф. Мутафчийски.