Новината, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е заразен с COVID-19, достигна до италианските спортни медии. В специален материал в сайта си, в който отразява случващото се с пандемията по цял свят, известният спортен журналист на Апенините Джанлука Ди Марцио отрази и новината за диагностицирането на Кирил Домусчиев с коронавирус, пише "Меридиан мач".

Още във вторник пък руската агенция ТАСС уведоми читателите си за новината, свързана с боса на Лудогорец. Основният източник на официален бюлетин на страната отбелязва, че „орлите" са играли с московския ЦСКА преди четири месеца като част от надпреварата в груповата фаза на Лига Европа. Също така се дава информация, че отборът е пътувал до Северна Италия за мач с Интер в началото на разпространението на вируса в околността.

В същото време ръководството, треньорите, футболистите и служителите на Лудогорец же лаят бързо възстановяване на собственика на клуба Кирил Домусчиев. „Убедени сме, че той скоро ще бъде сред нас и заедно ще се борим с пандемията и последствията от нея.

Лудогорец желае бързо оздравяване на всички българи, които са засегнати от коронавируса и се присъединява към призива на Кирил Домусчиев да спазваме правилата и да не се страхуваме. Вярваме че колкото сме по-единни в борбата срещу коронавируса, толкова по-бързо ще преодолеем последствията от него", написаха от разградския клуб.