Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че желанието на Вандерсон било да продължи кариерата си в Бразилия и за това той напуснал Разград.

„Доста от играчите с изтичащи контракти вече имат договори. С други сме в заключителна фаза на преговори. При Вандерсон ситуацията е малко по-различна, тъй като той в личен човешки разговор на мен ми спомена, че иска животът му да продължи в Бразилия".

"Като цяло с Вандерсон не сме се сбогували. Как ще се развият нещата с него, е въпрос на време. При всички случаи това е един футболист, който даде страшно много през годините за Лудогорец. Към него ние изпитваме огромно уважение“, каза Петричев в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.

„Водихме дълги преговори за подновяване на договора с Джоди Лукоки. Още януари стана ясно, че той има друго желание за развитие, за други финансови условия".

"Беше ясно, че си тръгва лятото, но предвид създалата се ситуация седнахме, поговорихме и той си прекрати договора. Това беше и допълнително облекчение за клуба във финансов аспект“, допълни Петричев.