Министърът на финансите Владислав Горанов коментира паметната записка, която днес Васил Божков пусна във "Фейсбук".

Както е известно, Божков твърди за среща със собственика на Лудогорец Кирил Домусмиев. Двамата са се разбрали за мащабен рекламен договор в Нова телевизия с клауза за компенсирането на на нея или на Лудогорец, ако тя загуби други рекламодатели в хазарта. Към разкритието обаче няма документ.

Ето какво каза по темата министър Горанов:

“Визираните отношения между г-н Божков и г-н Домусчиев са си само тяхна тема. Споменатите в съответната бележка или каквато и стойност да има този лист хартия неща, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия".

"За нас опитът на г-н Божков, който за съжаление е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и тема на правителството. Дотолкова, че през всичките години, в които г-н Божков е бил част от бизнеса в България и продължава да е част от бизнеса, той не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. И мисля коментарите по тази тема да спрат. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство, което се извършва". 

"И ще разберем кой крив - кой прав. Но не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси или толериране на един или друг бизнес, защото ако погледнем фактическите действия на правителството по отношение регулацията на темата с хазарта, със сигурност от началото на управленския мандат от началото на 2014 година няма нито едно изменение, което да облагодетелства или либерализира този тип бизнес".

"Напротив. Ако някой има подобни претенции, да ги подкрепи с конкретни доказателства, защото ставаме заложници на спорове между отделни бизнес субекти - били те партньорите на г-н Божков в неговия хазартен бизнес, били те партньорите му в медийния бизнес, което няма как да се пренесе върху изпълнителната власт”, заяви Горанов.