Българският първенец Лудогорец ще бъде поставен до трети кръг на Шампионската лига. Това стана официално ясно, след като Базел изгуби шансове да триумфира с титлата в Швейцария. Почти сигурният първенец в държавата на шоколадите е Йънг Бойс, който е с малко по-нисък коефициент от българския шампион.

Така Лудогорец е с коефициент 26.000, а швейцарците са с 25.500, пише Стандарт. Така, ако до трети кръг се класират отборите с висок коефициент, то българите със сигурност ще са поставени за сметка на швейцарците.

В плейофа за Шампионската лига обаче Лудогорец няма да е сред поставените отбори.

Вече са ясни всички възможни съперници, които "орлите" могат да срещнат на старта на еврокампанията си. Това са Фола Еш (Люксембург), Юргорден (Швеция), Будочност (Черна гора), Флора Талин (Естония), Динамо Брест (Беларус), Рига (Латвия), Конас Кий (Уелс), Клаксвик (Фарьорски о-ви), ФК Европа (Гибралтар), Целие (Словения), Арарат (Армения), КуПС Купио (Финландия), Рейкявик (Исландия), Тирана (Албания), Силекс (Македония), Флориана (Малта), както и един от отборите, които ще дойдат от предварителния кръг на надпреварата.