Набелязаният от Лудогорец защитник Якуб Червински по­казва впечатляваща резултатност в по­следните мачове на отборите си в евротурнирите, пише "Меридиан мач". 

28-годишният бранител се раз­писва в три от петте си срещи, като с еки­па на последния си тим Пяст Гливице пронизва БАТЕ Бо­рисов и ФК Рига през сезон 2019/20, ас Ле­гия бележи на Астана.

И трите попадения на Червински са с глава, което ще бъде от изключителна полза на Лудогорец. През последните години единственият брани­тел, който бележи за „орлите", е Козмин Моци. Той обаче все по-рядко ще намира място на терена, а ро­лята му може да бъде поета успешно от Червински.

Иначе полякът е на терена и при злощаст­ните мачове през есента на 2016 година с Борусия Дортмунд от групите на Шампионската лига, ко­гато Легия губи с 4:8 и 0:6.

Въпреки страхови­тия си вид Червински не е получавал червен картон в осем поредни шампионата. За последно той е из­гонен през сезон 2011/12, когато носи екипа на Термалика Ниечеча.

Интересно е, че бранителят започва да играе в елитен отбор едва преди 5 сезона, когато е на 23 години. Тогава Червински преми­нава в Погон Шчечин.