Треньорът на Лудогорец Павел Върба остана много разочарован след изненадващата загуба с 1:3 от Ботев Враца на старта на първенството. Чехът заяви, че е наясно с проблемите на разградчани.

"Лошо начало на сезона. Началото на мача подсказваше, че не започнахме добре – дадохме инициативата на домакините. И червеният картон повлия, но според мен и без него домакините заслужено спечелиха. Играхме слабо в този мач. Аз не съм подценил никого, домакините бяха достатъчно настоятелни. Не мисля, че състоянието на терена или времето е повлиял по някакъв начин. Играч, който има един жълт картон не трябва да прави такъв фаул. Няма ли дисциплина, няма как да има успехи. Трябва да обърнем внимание на този елемент. Не е нормално в последните три мача да получим три червени картона и да играем толкова време с намален състав", каза чехът.

"Проблемът в атаката е очевиден, може би играчите трябва да са по-активни в предни позиции. Някой футболисти не го изиграха добре в офанзивен план. Имаме и проблеми в тази зона. Много ни липсваха отсъстващите. Но вдигаме главите и започваме отначало, трябва да си стъпим на краката. Не знам дали това е криза, но резултатите в момента са лоши. Не сме никак доволни в момента и ще гледаме как ще излезем от това положение", добави Върба.