Медиите в Дания са доволни, че местният шампион Мидтиланд ще играе срещу победителя от двойката Будучност - Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

За вестник "Хернинг фолкеблад" най-важното нещо е, че Мидтиланд е избегнал "най-страшните противници" в лицето на Селтик (Шотландия) и Динамо (Загреб, Хърватска). Датчаните бяха сред непоставените отбори на жребия.

"Също така трябва да се отбележи, че Мидтиланд не се падна с отбор като Цървена звезда, но все пак ще има далечно пътуване за войниците на треньора Брайън Приске. И само да повторим правилата - това е един мач в квалификациите. Заслужава обаче да се отбележи, че приключението не е приключило, ако Мидтиланд загуби един от мачовете в квалификацията за Шампионска лига. Тогава датските шампиони ще преминат към следващия кръг от квалификацията за Лига Европа. Точно това се случи след титлите на Мидтиланд и през 2015 и 2018 година", пишат в Дания.

Местната преса акцентира върху слабия старт на сезона от страна на Лудогорец. И отбелязва, че в момента под карантина са централният нападател Клаудиу Кешеру и крилото Жоржиньо.

Ако всичко с двамата е наред, те би трябвало да са на линия за евентуалния сблъсък с Мидтиланд, въпреки че няма да са във върхова кондиция.