Лудогорец победи Славия с класическото 3:0 в първа среща от втория кръг на efbet Лига, играна на стадион "Лудогорец Арена".

Футболистите на треньора Павел Върба контролираха случващото се на терена и заслужено поведоха в резултата, благодарение на Сисиньо (44'). През втората част Мавис Чибота (73') също се разписа, а Козмин Моци (79') направи резултата класически, след като се разписа от дузпа.

Така Лудогорец се изкачи до 5-ото място в класирането на първенството след лошия старт на сезона. Разградчани вече разполагат с 3 точки в актива си. Отборът на Славия пък е 11-и с 1 точка. 

Двубоят започна добре за домакините, които се втурнаха в нападение и още в третата минута получиха добра възможност да поведат в резултата. Доминик Янков напредна отдясно и центрира към Мавис Чибота. Футболистът плонжира и засече с глава, но прати топката леко встрани от лявата греда.

В 19-ата минута Антон Недялков проби по крилото и подаде между краката на Андреа Христов към новото попълнение на домакините Ихиньо Марин. Испанецът стреля директно, но неточно.

В следващите минути домакините се опитваха да пробият добре подредената защита на "белите. За лош късмет на Златомир Загорчич обаче, Радослав Кирилов се контузи и на негово място принудително влезе Димитър Стоянов.

В 31-ата минута Сисиньо нахлу отдясно в наказателното поле. Изправяйки се срещу Антониос Стергиакис, бразилецът прехвърли стража в опит да намери непокрития Марин. Испанецът обаче бе изпреварен от от дебнещия го Венцислав Бенгюзов.

В края на първото полувреме домакините поведоха в резултата. Каули Оливейра отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле. Стергиакис успя да боксира силно топката, но тя попадна в Сисиньо, който шутира от воле. Кълбото тупна много коварно в тревата и прехвърли атрактивно гръцкия вратар.

В началото на втората част Козмин Моци прати топката във вратата след сериозно разбъркване в наказателното поле. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

В 57-ата минута Алекс Сантана получи топката в пеналтерията на гостите от София. Бразилецът дръпна спусъка от добра позиция, но Стергиакис внимаваше и спаси.

В 68-ата минута Мавис Чибота проби отдясно и подаде към новото попадение Бърнард Текпетей. Необезпокояван, футболистът отправи изстрел от точката на дузпата, но топката се удари в напречната греда и излезе в аут.

В 73-ата минута Чибота все пак се разписа. Разградчани получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на сантиметри от границата на наказателното поле. Конгоанецът застана зад топката и видя пролука в стената на гостите. Чибота се възползва от това и успя да изненада неприятно Стергиакис - 2:0.

В 78-ата минута резултатът стана класически, след като разградчани получиха правото да изпълнят дузпа. Емил Виячки повали на земята Марин и съдията Драгомир Драганов посочи бялата точка. Козмин Моци се нагърби с отговореността и не сгреши, оформяйки крайния резултат.

Лудогорец - Славия 3:0

Голмайстори: Сисиньо (44'), Мавис Чибота (73'), Козмин Моци (79'д.)

Лудогорец: Ренан, Недялков, Терзиев (Григоре 64'), Моци, Сисиньо, Сантана, Баджи, Чибота (Икоко 87'), Янков (Текпетей 60'), Каули (Анисе 86'), Марин (Митков 88')
Треньор: Павел Върба

Славия: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Вълчев, Бенгюзов (К. Кръстев 56'), Ф. Крсътев, Йомов, Кирилов (Стоянов 22'), Рангелов (Димитров 55')
Треньор: Златомир Загорчич

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Моци (Лудогорец); Гамаков, Виячки (Славия)