Лудогорец удари с 3:1 Будучност в среща от втория предварителен кръг на Шампионска лига и успя да се класира в следващата фаза на надпреварата.

Точни за разградчани бяха Ихинио Марин (12), Мавис Чибота (25) и Каули (90), попадението за домакините вкара Чукович(31).

Така Лудогорец започна с победа тазгодишното си участие в Европа, но трябва да се отбележи, че "зелените" на моменти подценяваха сериозно черногорците и това можеше да им изиграе лоша шега.


Лудогорец започна мощно мача и можеше да вкара още във втората минута, когато Каули стреля свирепо, но прати топката в лявата греда.

Разградчани продължиха да атакуват и логично вкараха десет минути по-късно. тогава защитата на Будучност допусна фрапантна грешка и подари топката на Марин, който без проблем от половин метър откри резултата - 0:1.

Лудогорец можеше веднага да набута и втори гол, но с пропуск се отчете Чибота. "Зелените" изцяло доминираха в тези минути и логично опънаха отново мрежата на домакините.

В 25-ата минута Чибота изпълни перфектно пряк свободен удар и вкара за 0:2. Това попадение доста успокои футболистите на Лудогорец и това им изигра лоша шега до края на полувремето.

В 31-ата минута Будучност намали, след като Чукович с глава изненада Ренан - 1:2. До почивката черногорци дори можеха да изравнят, но с пропуски се отчетоха Иванович и Бойович.

Домакините започнаха по-добре и второто полувреме, като дори стигнаха до отлична възможност, която бе пропусната от Бойович. Това положение стресна Лудогорец и момчетата на Върба изнесоха играта в по-предни позиции.

Така се стигна до уникална възможност за разградчани, но Текпетей направи фрапантна издънка в атака и профука отличен шанс. В 69-ата минута играта загрубя, като черногорците поискаха изгонване на Баджи, който влетя грубо в играч на Будучност.

Всичко дсе размина само с жълт картон. В следващите минути играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било опасни голови положения. До края черногорците натиснаха, но Лудогорец издържа, а в добавеното време вкара и трети гол чрез Каули и е в следващата фаза на Шампионската лига.

Будучност - Лудогорец 1:3

Голмайстори: 

0:1 Ихиньо Марин (12)

0:2 Мавис Чибота (25)

1:2 Чукович (31)

1:3 Каули (90)

Будучност: 1. Драгоевич, 4. Вукчевич, 33. Аджич, 26. Чукович, 23. Секулич, 29. Терзич, 8. Миркович, 19. Раичкович, 10. Иванович, 45. Морайтис, 77. Бойович

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 30. Моци, 3. Недялков, 25. Баджи, 7. Сантана, 13. Чибота, 37. Текпетей, 95. Каули, 9. Ихиньо