Лудогорец стигна до победата във Варна, след като се наложи над Черно море с 4:1 в двубой от третия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Тича".

Напук на резултата, "моряците" стояха равностойно на терена, но въпреки това футболистите на треньора Павел Върба поведоха още в началото на срещата, благодарение на Алекс Сантана (6'). Малко след това Матиас Курьор (25') възстанови равенството, а в края на полувремето разградчани отново стигнаха до аванс, след като Клаудиу Кешерю (40') също се разписа. В средата на втората част Жоржиньо (73') увеличи преднината за "зелените", а Марин Инхинио (88') оформи крайния резултат.

Така Лудогорец записа втори пореден успех в първенството и вече има 6 точки, които към момента му отреждат второто място. Отборът на Черно море е пети с 4 пункта.


Двубоят започна по прекрасен начин за гостите, които поведоха в резултата още в шестата минута. Доминик Янков се оказа дълбоко в наказателното поле, встрани от вратата. Футболистът центрира топката към далечната греда, където Алекс Сантана успя да се пребори със защитата и засече с глава, пращайки кълбото във вратата. 

Попадението обаче не сломи варненци и те успяха да изравнят в 25-ата минута. Родриго Енрике напредна добре отдясно и центрира към Матиас Курьор, който се извиси и с глава успя да се разпише от непосредствена близост.

Пет минути преди края на първото полувреме разградчани отново поведоха. Антон Недялков нахлу в наказателното поле отляво и пусна пас към Клаудиу Кешерю, който майсторски овладя и успя да прехвърли атрактивно вратаря на "моряците" Иван Дюлгеров за 1:2. 

В края на първото полувреме Сисиньо се пребори топката след дълго подаване и напредна опасно. Футоблистът пусна подаване към дъгата на пеналтерията, където Каули шутира, но отличната намеса на Дюлгеров остави резултата непроменен.

Двата отбора започнаха по-предпазливо втората част и не предприемаха крайни рискове. Играчите на Лудогорец се стремяха да разиграват дълго без особена острота, докато домакините дебнеха момента си на контра.

Това се случи в 66-ата минута, когато Курьор влезе на скорост отдясно и отправи мощен изстрел. Вратарят на гостите Ренан обаче се разтегна и успя да избие в ъглов удар.

Разградчани удвоиха преднината си в 73-ата минута. Даниел Димов влезе в битка за топката с Каули. В крайна сметка бранителят се опита да върне назад, но това се превърна в отлично извеждащо подаване за Жоржиньо, който се оказа очи в очи с Дюлгеров. Влезлият преди минути футболист запази хладнокръвие и успя да се разпише.

Домакините можеха да се върнат в мача в 81-ата минута след разиграна като по учебник атака. За нещастие на "моряците" обаче ударът на Родриго по диагонала бе неточен.

В края на срещата влезлият преди минути Марин Инхинио демонстрира класата си, след като успя да запази топката, преодолявайки централните защитници на варненци и технично пращайки топката във вратата. 

Черно море - Лудогорец 1:4

Голмайстори: Алекс Сантана (6'), Матиас Курьор (25'), Клаудиу Кешерю (40'), Жоржиньо (73'), Марин Инхинио (88')

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Илиан Илиев (Файсел Касми 68'), Васил Панайотов (Стефан Велев 68'), Родриго, Патрик Андраде, Матиас Курьор (Денислав Ангелов 79'), Исмаил Иса
Треньор: Илиан Илиев

Лудогорец: Ренан, Антон Недялков, Драгош Григоре, Козмин Моци, Сисиньо, Анисе Абел, Алекс Сантана, Мавис Чибота (Бернард Текпетей 64'), Доминик Янков (Жоржиньо 69'), Каули (Стефан Баджи 84'), Клаудиу Кешерю (Марин Инхинио 83')
Треньор: Павел Върба

Варна, стадион "Тича"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Панайотов, Андраде (Черно море); Сисиньо, Моци, Григоре (Лудогорец)