Българският шампион Лудогорец има на пътя си доста тежки съперници в плейофа на Лига Европа. Утре "орлите" трябва да научат отбора, срещу който ще играят в последното стъпало преди груповата фаза. Лудогорец ще бъде непоставен в жребия, тъй като УЕФА определя поставените и непоставените на база периода на отпадане от Шампионската лига. Лудогорец се намира в шампионския поток и може да се изправи само срещу отпаднали тимове от по-големия клубен турнир.

След снощните мачове в Шампионската лига стана ясно, че в Лига Европа продължават Динамо Загреб (Хърватия), Йънг Бойс (Швейцария), Цървена звезда (Сърбия), Карабах (Азербайджан) и Динамо Брест (Беларус). И петте отбора са потенциални противници на Лудогорец и ще бъдат поставени в жребия.

Динамо Загреб загуби при гостуването на друг познат на Лудогорец отбор - Ференцварош, а Цървена звезда отстъпи на Омония в Кипър след изпълнение на дузпи. Шампионът на Швейцария пък бе победен от Мидтиланд с 3:0.

Според правилата на УЕФА отборите от Шампионския поток на Лига Европа ще бъдат разпределени в две урни, в които ще има по 3 поставени тима и 5 непоставени, пише dsport. Европейската централа трябва да определи кой ще е шестия поставен отбор освен петте, които отпаднаха от трети кръг на Шампионската лига.

Все пак Лудогорец може да извади късмет при жребия и да се падне с някой от непоставените тимове. Това може да се случи, тъй като след изтеглянето на първите три двойки от всяка урна, които противопоставят поставен с непоставен в урната остават два непоставени отбора, които играят един срещу друг.

Очаква се разпределението по урни да стане ясно или късно тази вечер или утре сутрин. Жребият за плейофите на Лига Европа ще се тегли в петък от 15 часа.