Треньорът на Лудогорец Павел Върба остана доволен след класирането в групите на Лига Европа. Това стана след успех с 2:0 над Динамо Брест в Беларус.

"Такива мачове са много трудни, двата отбора играха изключително внимателно. През второто полувреме бяхме по-активни и отбелязахме два гола. Извадихме късмет при две ситуации, но си заслужихме успеха. Много е важно, че ще играем в групите на Лига Европа и се надявам да има фенове по трибуните за предстоящите мачове.

Имахме ситуации, които можеше да изиграем по-добре и да реализираме. От това можеше да се възползва съперника, но Пламен Илиев се намеси решително. След това вкарахме попаденията и доиграхме добре мача. Много е важно да имаме такива футболисти като резерви, които да умеят да решават мачовете.

Ако бяхме играли срещу друг съперник, нещата можеше да седят по друг начин. Мисля, че това е подарък за Лудогорец, който вече десет години съществува по великолепен начин. Станаха много промени при нас.

Надявам се да спечелим много точки в групите. Когато дойдох получих възможност да играем срещу Интер и се надявам да излезем от групите", заяви Върба.