Лудогорец попадна в група J на Лига Европа, където водач е Тотнъм, а от трета урна беше изтеглен отборът на ЛАСК Линц.

От четвърта урна се падна Антверпен. Първият мач ще се изиграе на 22 октомври, а следващите са както следва: 29 октомври, 5 ноември, 26 ноември, 3 декември и 10 декември.

Припомняме, че през този сезон "шпорите" вече играха с роден съперник - победиха много трудно с 2:1 като гост Локомотив Пловдив на стадиона в парк "Лаута".

След това възпитаниците на Жозе Моуриньо се справиха още с Шкендия (3:1 в Северна Македония) и Макаби Хайфа след 7:2 у дома, за да се класират за групите на турнира. След 3 кръга в английската Висша Лига, лондончани заемат 8-мо място с 4 точки.

ЛАСК заема 3-то място в първенството на Австрия след 3 кръга. В плейофите тимът елиминира Спортинг Лисабон след внушително 4:1 в Португалия. През миналия сезон тимът от Линц стигна до 1/8-финалите на Лига Европа, където отпадна от Манчестър Юнайтед след 0:5 у дома и 1:2 на "Олд Трафорд". Преди това ЛАСК отстрани АЗ Алкмаар и завърши 1-ви в група със Спортинг Лисабон, ПСВ Айндховен и Розенборг.

Антверпен заема 6-то място в първенството на Белгия, а през миналия сезон завърши на 4-та позиция, но влезе директно в групите, защото спечели Купата на страната. Отборът е добре познат у нас, особено сред феновете на ЦСКА.

През 1989 г. той се изправя срещу Левски в 1/32-финал за Купата на УЕФА и след 0:0 в София, "сините" се виждат в следващата фаза, след като до 89-ата минута водят с 3:1. Домакините обаче са на друго мнение и вкарват цели три гола в добавеното време.