Кирил Десподов ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от тази, която получава в "Каляри". Месечното му възнаграждение в Разград ще е около 50 000 евро, докато в Сардиния то е към 40 хиляди. Новината е на "Тема Спорт". 

Изданието твърди още, че бодигардове ще пазят национала на България, когато той е в София през периода му като играч на "Лудогорец" до юни догодина.

Сделката е нетипична като за договор за преотстъпване под наем във футбола, което обикновено се прави с намаляване на заплатата на играч или частичното и поемане от клуба, който е негов собственик.

"Лудогорец" е платил и близо 500 000 евро за играча на "Каляри", за да го използва до юни догодина.

Десподов стана обект на тежки заплахи из социалните медии от фенове на ЦСКА, след като подписа с големия конкурент за титлата в понеделник.

Той е дамгосан като предател от "червените" най-вече заради непрестанните обяснения в любов към клуба им през двете години, в които вече не е част от него. Националът напусна "Българска армия" пре- 2018-а и премина в клуба от Серия А.

Някои от най-меките обиди и заплахи в социалните медии са с пожелания за контузии, а най-ужасните изобщо не се препоръчва да четете, особено ако има деца около вас.

Именно заради това клубът от Разград ще наеме лична охрана на нападателя си, когато той е в София. Притесненията са от това нападките да не прераснат във физическа агресия. И такива закани се четат из форуми, фейсбук групи и други онлайн сдружения на цесекари.

След преминаването в "Лудогорец", Десподов още не е говорил публично, а в момента е на лагер с националния тим преди мача срещу Унгария в четвъртък.