Лудогорец е явен фаворит в днешния домакински мач срещу Царско село. Треньор на гостите обаче е Любо Пенев, което пък от своя страна може би ще усложни сериозно задачата на шампионите.

Цифрите показват, че „орлите“ до момента се мъчат сериозно срещу Ел Голеадор. Досега той 3 пъти се е изправял срещу тях като треньор на ЦСКА. В тези 270 минути Лудогорец не е успял да се разпише.

За първенство има две нулеви ремита – на „Армията“ в края на сезон 2014/15 с ЦСКА и в Разград – в началото на април 2019-а с ЦСКА. Пак на стадиона на „орлите“ имаше и един мач за Купата. В него воденият от Любо тим на ЦСКА спечели с 1:0. Този двубой бе от четвъртфиналите и се игра три дни преди шампионатното нулево равенство.

Сега Любо води значително по-слаб тим от ЦСКА, но пък това, че се намира в хубава серия срещу Лудогорец може би ще бъде коз за него. А отделно от това Царско село допуска много малко попадения от началото на сезона – само 3 и е номер 1 в елита по този показател. Това също може допълнително да засили интригата в тази среща.