Бившият национален селекционер и наставник на Левски Станимир Стоилов-Мъри е фаворит за нов треньор на Лудогорец, твърди "24 часа". 

В събота шампионите се разделиха с Павел Върба и сложиха за временен наставник Станислав Генчев. Той обаче има право да води отбора само 4 мача, защото няма лиценз.

През миналото първенство в същата ситуация бе ползван този на скаута Алекси Желязков. Генчев ще започне чак догодина курса за придобиване на “Про”, който му е необходим. Мъри обаче има всички тапии, като в момента се обсъжда щабът му.

Преди това е опипана почвата около националния селекционер Георги Дерменджиев и дори наставника на Берое Димитър Димитров-Херо. И двамата имаха доста добри постижения като треньори в Разград.

Мъри не е работил от доста време, след като бе национален селекционер на Казахстан след куп титли с Астана. До часове пък Павел Върба ще бъде назначен за национален селекционер на Словакия след решението на шефовете в Разград.

Той бе най-желан за поста и ще води отбора в решителна битка за класиране на европейско. Върба бе махнат заради слабата игра на разградчани в последните мачове.