Цели кръгове от първенствата на Първа и Втора лига могат да бъдат отложени, ако кризата с коронавируса се разрастне. Това заяви президентът на „Славия“ и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов, в чийто клуб има бум на заразени от COVID.

Босът на „белите“ разкри, че в отбора има още повече инфектирани футболисти с коронавирус „Продължат ли нещата така и в другите отбори, може да се наложи да отложим някой от кръговете. Ще видим, ще обсъдим въпроса с останалите членове на Изпълкома“, категоричен бе Стефанов.

Той определи положението на "Овча купел" като "страшно". Както е ясно, във вторник от „Славия“ съобщиха за деветима болни и пожелаха отлагане на мача с „Ботев“. „Канарчетата“ обаче отказаха. По протокола на БФС, ако заразените играчи станат 10, двубоят автоматично се отлага.

„Ситуацията в „Славия“ с COVID-19 стана страшна, оплака се пред „Блиц“ Венци Стефанов. - Вече заразените при нас нараснаха на 11. От тях 8 са футболисти. Днес чакаме нови тестове. При положение, че има още двама играчи и бройката им се увеличи минимум на 10, ще трябва да отлагаме мача с „Ботев“ (Пловдив), а и следващия ни двубой, защото момчетата ще са под карантина. Хубавото е, че никой не е с много тежки симптоми.

Като ви казвам "страшно", имам предвид, че се нарушава ритъмът ни, подготовката ни. Освен това имаме и четирима контузени. Няма кой да тренира, камо ли футбол да играе", сподели босът на „Славия“.