Днес от 19:15 часа Лудогорец приема Левски на "Хювефарма Арена". Двубоят обещава да е интригуващ, защото и двата отбора има много за какво да играят, пише "Тема: Спорт". Кризата при разградчани продължава - не помогна и освобождаването на треньора Павел Върба. 

В четвъртък тимът на временния наставник Станислав Генчев получи четири шамара от ЛАСК Линц в Лига Европа. И така достигането на елиминациите в тази надпревара вече е много трудно постижимо.

Тимът е неубедителен и в първенството, но с евентуален успех днес ще се изкачи на първото място в класирането, възползвайки се от грешните стъпки на Локо Пд, като освен това ще има и мач по-малко. 

В Левски не могат да си изброят проблемите - от финансови, през кадрови, та до спортно-технически. Затова и се стигна дотам сините да бъдат водени тази вечер от 36-годишния Живко Миланов, който всичко на всичко в треньорската си кариера има 10 мача като помощник.

В последните си 4 мача Лудогорец има само една победа - с 3:1 над Монтана на "Огоста". Тимът е повече от колеблив и се пропуква сериозно под натиск. Едва ли Станислав Генчев е имал време да отстрани тези проблеми. Той със сигурност ще направи рокади по състава, защото след Левски следващата седмица орлите приемат Тотнъм на Жозе Мауриньо. 

Очаква се в отбрана да започнат Жордан Икоко и Георги Терзиев. Първият ще е десен бек, а вторият ще играе в центъра на защитата. В халфовата линия ще действа капитанът Светослав Дяков, който е без картотека за Лига Европа. До него ще е Анисе, за да може Баджи и Сантана да са свежи за сблъсъка с англичаните в четвъртък.

В предни позиции Генчев има много проблеми - Марин е аут за пет месеца, а до последно под въпрос ще са Клаудиу Кешерю и Кирил Десподов. Днес сутринта ще стане ясно дали някой от тях ще попадне в групата. В ролята на чист нападател обаче отлично се справя Елвис Ману. Нидерландецът вкара хеттрик на ЛАСК Линц. И със сигурност стряска Левски. Почти сигурно в стартовата единайсе-торка ще се завърне Каули.

Като играч Живко Миланов гореше на терена. В дебюта си като временен треньор той ще иска това и от футболистите си. Ясно е, че Левски ще опита да удари още в началото - по примера на австрийците от онзи ден. Ще успее ли обаче да го стори? 

Сините се представят безобразно от началото на кампанията. В момента те са в серия от 4 мача без победа - 3 загуби и 1 равенство. Затова не е никак изненадващо, че след като Монтана спечели точка този кръг, столичани се свлякоха на 12-о място в класирането. Позиция, която им отрежда позиция за бараж за спасение. 

Заради многото кадрови проблеми опциите пред Миланов не са много. Пред Михайлов ще действа обичайното защитно каре - Найденов, Алекс Петков, Живко Атанасов и Стаматов. В халфовата линия ще започнат Даске и Райнов. 

На мястото на контузения Паулиньо ще започне Насиру Мохамед, а по другото крило ще действа Здравко Димитров. На върха на атаката ще е Найджъл Роберта, на когото ще помага Андриан Краев. През седмицата сините пробваха и варианти със 17-годишния Марин Петков, но той по-скоро ще остане резерва. 

Същото се отнася и за ветерана Валери Божинов. Той тръгна за Разград, но задачата му е по-скоро да вдига куража на съотборниците. Най-голямата цел на сините е да не позволят на Елвис Ману да се развихри. Изкачвайки върха, Лудогорец може да тласне сериозно Левски към дъното. Дербито е навреме, за да видим кой ще поеме към положителна посока. 

Лудогорец, ако се провали срещу този нискотарифен състав на сините, надали Станислав Генчев ще остане много дълго на позицията. На столичани им е останала едната чест и те ще пробват да я спасят. Какво ще промени Живко Миланов, ще вдъхне ли живец на отбора? Отговорите ще получи тази вечер в Разград.