Бившият треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев коментира ситуацията в двата клуба. Той е на мнение, че несигурността в защита води до проблеми за "орлите" в  групите на Лига Европа - те вече натрупаха две загуби.

"Хората в клуба най-добре трябва да са наясно дали има отстъпление или не. Възможно е да съществува такова, след като Лудогорец все пак винаги се е представял по-добре в групите, повечето пъти ги е преодолявал и е отивал в следващата фаза - тази на елиминациите. Сега това ще стане доста трудно, защото ги чакат сериозни мачове с Тотнъм".

"В Лудогорец има качество, но... Притеснителното е, че доста голове се допускат - и в предишните двубои бе така. В атака отборът стои добре, но в защита изпитва сериозни затруднения. В един момент се разби централната двойка бранители, има много ротации. Когато се намери стабилен дует, той трябва да се остави и да играе постоянно".

"Виждаме само смени - Терзиев и Моци, Вердон още не е влязъл в час, Са не е готов, Григоре е контузен. В тази зона имат много проблеми, а когато не ти е стабилна двойката централни защитници, е нормално да имаш затруднения. В момента Лудогорец лъкатуши в дефанзивен план. Целите на клуба в Европа са винаги и големи и процесът на адаптация на новите е скъсен, а това не е добре нито за играчите нито, за отбора", каза Стоев пред БНТ.

"Представянето на Лудогорец с чужди треньори не е по-добро от това с български. Даже с родни успехите в евротурнирите са повече. Ако на Генчев му дадат шанс, тепърва му предстои дълъг път. Времето ще покаже дали ще прогресира в професията", добави Стоев.

Той посочи, че на бъдещия треньор на Левски Славиша Стоянович ще му е много трудно. "Това, което чувам, е, че първата задача е клубът да оцелее. Трябват парични средства, а в тази пандемия е ясно, че трудно ще се намерят такива, за да има качествен отбор. Дано Левски да успее да оцелее. Славиша Стоянович има предимство, защото е уважаван от феновете".

"Дано резултатите му са по-положителни, но реалистичното е, че на този етап това трудно ще се получи. Ще трябва търпение към него, публиката ще му го даде. Но то няма да е безкрайно. Трябва да се намерят лостовете за задвижване на тази машина, за да заработи. А тя работи с пари, без тях е много трудно".