Лудогорец победи Славия с 2:0 на "Овча купел" и записа важен успех в битката за шампионската титла.

Разградчани вече са еднолично на първо място в класирането с 32 точки, втори е Локо Пловдив с 30 пункта, но и два мача повече от "зелените", трети е ЦСКА с 27. Славия остава твърдо на дъното на класирането с едва 9 точки.

Головете в мача забиха Кешерю (65) и Сантана (82). Трябва обаче да се отбележи, че попадението на Кешерю бе повече от спорен, след като Вердон направи брутален фал срещу Бенгюзов в наказателното поле на Славия, при което топката отиде на главата на Кешерю и той опъна мрежата.

Играчите на "белите" едва бяха усмирени, но съдията Дагромир Драганов така и не си промени решението, като посочи центъра.

Това бе първа победа за Лудогорец над Славия в София от 9 септември 2017 година.


Първото полувреме бе повече от слабо, като двата отбора разчитаха основно на здрава битка в средата на терена, а головите положения бяха рядкост.

Все пак Лудогорец можеше на два пъти да вкара, но Кирил Десподов от фаул стреля в гредата, а Каули от воле стреля в ръцете на Вуцов.

През второто полувреме в игра за Лудогорец се появи Кешерю и това определено раздвижи играта на гостите. Последователно Десподов и Чибота пропуснаха да вкарат.

Така се стигна до 65-ата минута, когато гостите вкараха изключително спорен и скандален гол. При едно центриране от ъглов удар Клаудиу Кешерю опъна мрежата на Вуцов, но преди това Вердон очевадно изблъска с ръка Бенгюзов, но за изненада съдията Драгомир Драганов не отсъди нищо и посочи центъра.

Играчите на Славия едва бяха усмирени, но реферите така и не промениха отсъждането си и определено "белите" бяха ощетени. Това попадение даде спокойствие на "зелените" и до края те контролираха играта.

В 82-ата минута Сантана стреля отдалеч, топката се отклони в тялото на Бенгюзов, след което комично Вуцов я изпусна и допусна нелеп гол във вратата си за 0:2. В крайна сметка Лудогорец си взе победата и се изкачи на първото място в класирането.

Славия - Лудогорец 0:2

Голмайстори: 

0:1 Кешеря (65)
0:2 Сантана (82)

Славия: 13. Вуцов, 4. Патев, 55. Христов, 38. Гамаков, 19. Антовски, 70. Фиртулеску, 10. Карабельов, 77. Вълчев, 20. Кръстев, 11. Кирилов, 8. Рангелов

Лудогорец:23. Илиев, 3. Недялков, 24. Вердон, 32. Са, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 18. Дяков, 95. Каули, 11. Десподов, 13. Чибота, 81. Митков