Треньорът на „Лудогорец“ Станислав Генчев призна, че Антон Недялков почти сигурно няма да играе в домакинството на ЛАСК, тъй като от няколко мача играе със счупен пръст. Другият, който пропуска утрешния двубой от Лига Европа е Драгош Григоре.

„Знаете, че Драгош е наказан. Антон Недялков играе със счупен пръст, ще видим дали ще е в състояние да игра. Той е под въпрос. Във всеки мач допускаме грешки в защита и винаги сме догонващ отбор. Трябва да променим това и ние да сме отбора, който първи вкара гол. Трябва да сведем непредизвиканите грешки до минимум и да наложим своя стил“, каза Генчев.

Той заяви, че според него в игра ще се появят най-добрите футболисти на съперника, независимо, че през уикенда имат дерби в австрийското първенство. „Аз съм сигурен, че ще играят с най-добрите си футболисти и ще искат да спечелят мача. Те имат дерби, ние имаме мач с „Черно море“. В Лига Европа всеки иска да покаже най-доброто от себе си и да печели точки. ЛАСК ще излезе с най-доброто и ще търси победа“, каза треньорът на разградчани, цитиран от "Монитор".

Относно спекулациите за нов треньор на отбора той заяви: „Това не е нова ситуация за мен. През миналата година бях в същото положение. Концентрирал съм се върху работата си отборът да играе добре. Спекулации винаги има. Всичко опира до резултатите. Мен не ме притесняват тези неща, нито ми пречат на работата“.

Той призна, че се обмислят няколко варианта за заместник на Антон Недялков, но няма да се променя системата на игра на база неговото отсъствие.

„Когато играхме в Австрия, бях станал треньор 5 дни по-рано. Тогава отсъстваха доста футболисти. Надявам се сега нещата да са по-различни. Не е лесно да се подготви отбор от психологическа гледна точка. Вярвам, че утре всеки ще покаже истинското си лице и желание за победа. Като качество имаме по-добри футболист и трябва да го покажем на терена. Сигурен съм, че ще спечелим три точки и не мисля за друг вариант. Не искам да търсим причини за другите загуби. Трябва да излезем с достойнство. Всеки да покаже най-доброто от себе си, за да спечели отбора трите точки“, завърши специалистът.