Арда спъна Лудогорец в Кърджали, след като двата отбора си врътнаха зрелищно равенство - 2:2. Головете за домакините вкараха Делев (17) и Жуниньо (84), точни за гостите бяха Десподов (11) и Григоре (69).

Срещата предложи страхотен футбол за родните стандарти, с множество здрави единоборства, положения и голове. В крайна сметка двата отбора заслужено си поделиха по точка.

Така Лудогорец остава на първото място в класирането с 36 точки с три пред Локо Пловдив и с шест пред ЦСКА. Арда е на четвърта позиция с 29 пункта.

Трябва да се отбележи, че домакините остават повече от две години без шампионатна загуба в Кърджали.


Арда можеше да поведе още в началните секунди на мача. Спас Делев проби отляво след грешка в защитата на Лудогорец и подаде успоредно на голлинията, но непокритият Иван Коконов не успя да уцели топката от 2-3 метра.

Двата отбора си размениха по един бърз гол. Кирил Десподов откри резултата в 11-а минута с първия си шампионатен гол с екипа на Лудогорец. Националът проби през центъра и технично пусна топката покрай вратаря Караджов.

По идентичен начин Арда изравни в 17-а минута. Светослав Дяков сгреши в средата на терена и Иван Коконов изведе Спас Делев, който с удар по диагонала не остави шансове на Пламен Илиев - 1:1.

До почивката играчите на Арда бяха по-активни на терена, пресираха дълбоко в половината на съперника, но не успяха да застрашат сериозно вратата на Илиев.

Разградчани съащо опитваха атаки, като в 30-а минута имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Милен Стоев, но реферът Давидов даде знак играта да продължи.

Веднага след почивката Лудогорец пропусна стопроцентово положение, след като Кешерю технично изведе Елвис Ману очи в очи с Караджов, но стражът спаси удар.

Ману имаше нова възможност за гол в 60-а минута, но отново не намери целта. В 70-а минута Лудогорец поведе отново в резултата с гол на Драгош Григоре, който бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава реализира след центриране от корнер.

Арда изравни в 84-а минута. Иван Тилев стреля с глава в гредата, а при добавката резервата Жуниньо прати топката в мрежата с удар отблизо и донесе точка на домакините.

Арда - Лудогорец 2:2

Голмайстори:

0:1 Десподов (11)
1:1 Делев (17)
1:2 Григоре (69)
2:2 Жуниньо (84)

Арда: 12. Караджов, 25. Леони, 4. Стоев, 24.Сулака, 8. Желев, 20. Лозев, 11. Георгиев, 19. Руменов, 27. Мартинов, 17. Коконов, 9. Делев

Лудогорец: 23. Илиев, 3. Недялков, 32. Са, 21. Григоре, 4. Сисиньо, 18. Дяков, 7. Сантана, 95. Каули, 10. Ману, 11. Десподов, 28. Кешерю