Дан Петреску не е сред обсъжданите имена за нов треньор на "Лудогорец". Както е известно, наскоро бившият наставник на "Клуж" дори заяви, че е готов да поеме „орлите“, ако те му отправят оферта.

Такава няма да има, което значи, че Петреску е свободен да подпише с всеки клуб, с който се разбере. Неговото име се обвързва с куп клубове, сред които "Селтик", "Шефилд Уензди", "Нант", "Боависта", а последен кандидат и фаворит за подписа му е лидера в румънското първенство "Университатя" Крайова.

За момента треньор на "Лудогрец" е Станислав Генчев и от клуба не са казали нищо относно неговото бъдеще. Нито дали ще продължи да води тима след Нова година, нито, че ще бъде сменен, пише "Монитор". Заради всичко това често по медиите различни имена се свързват с шампионите.

Самият Генчев заяви след успеха с 1:0 над Черно море, че вече е говорил с шефовете и ще обяви решението им след последния мач за 2020 г. - утре срещу "Ботев" (Пд). Младият специалист смени Павел Върба през октомври. Той записа 6 поредни победи в първенството, преди "Арда" да спре серията му с 2:2. В Европа обаче имаше негативна поредица – 5 загуби от 5 мача и последно място в група J.