Лудогорец хвърли истинска бомба в края на 2020 година. Разградчани успяха да постигнат споразумение със Станимир Стоилов, който поема отбора след Нова година.

Назначението ще бъде обявено още днес или най-късно в първите дни на 2021-а. Преговорите между двете страни бяха доста дълги, но в крайна сметка те са стигнали до ръкостискане. 

Станимир Стоилов ще стане най-скъпоплатеният треньор у нас - при това с разлика от сегашните наставници в елита. Според "Тема Спорт" 53-годишният специалист ще полуава приблизително по 1 млн. евро на година.

Това е била сумата, под която Стоилов не е пожелал да падне. И в крайна сметка собствениците на "орлите" са се съгласили да му я плащат. 

Контрактът ще бъде за 2,5 или 3,5 сезона. Именно неговият срок е последното нещо, което трябва да се уточни, преди договорът да бъде подписан, а след това входиран и в деловодството на БФС.

Стоилов е искан от доста време от Лудогорец, но досега отбиваше атаките на разградчани, въпреки примамливите им оферти. Явно обаче дългото стоене в листата на безработните е накарало Мъри най-накрая да поеме шампионите.

По-рано тази година той отново бе канен на "Хювефарма Арена" - след уволнението на Павел Върба. Тогава обаче треньорът отказа. Всъщност преди назначението на чешкият треньор в самия край на 2019 година кандидатурата на Стоилов отново бе актуална, но двете страни и тогава не се разбраха.

За последно Мъри бе селекционер на Казахстан. Той водеше представителния тим на бившата съветска република от март 2018-а до януари 2019-а. Интересното е, че там годишното му възнаграждение бе същото, което сега ще получава в Разград. 

Преди да води националите на Казахстан, Стоилов направи име в страната с Астана. С този тим завоюва безпрецедентните 4 поредни шампионски титли и вкара отбора за първи път в историята на местния футбол в групите на Шампионската лига.

Освен това, с Астана специалистът два пъти игра в груповата фаза на Лига Европа и два пъти достигна до 1/16-финалите в тази надпревара.