Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков разкри, че българският манталитет пречи на чуждестранните треньори да оставят отпечатък в Разград. Според полузащитника от ръководството на тима правилно са освободили Павел Върба.

“Истината е, че нещата не се получаваха. Не беше лош специалист г-н Върба, но може би беше правилно за клуба да се разделят пътищата и да се търси ново начало, тъй като наистина това бе една от слабите ни кампании, която направихме”, сподели Дяков пред БНТ.

„Манталитетът у нас е малко по-различен и смятам, че това е една от големите пречки за чуждестранните треньори, но за всяко нещо си има първи път. Надявам се, че с нашия нов чуждестранен треньор нещата потръгнат и да започнем да играем така, както всички са свикнали да гледат Лудогорец.

Вчера имахме с Дамбраускас съвсем кратък 20-секунден разговор. Няма как да знаеш що за човек е. Това, което разбирам за него от хората, които са контактували с него, е че той е възпитан, коректен човек. Истината е, че на терена ще се види как ще изглежда Лудогорец, тъй като там се показва треньорът. Какъвто и опит да има, каквито и качества да притежава, ако отборът не върви, винаги той го обира, така че се надявам да успеем.

„Има нужда да се коригират някои неща в отбора. В дефанзивен план не стояхме добре, получихме много голове. Трябва да поработим върху това и да си върнем комбинативния стил. Ако тръгнем да търсим причините, много са – новите играчи, коронавируса… Не искам да търся оправдания. Когато не играеш добре, можеш да намериш причини много.

Бях разочарован от отношението на предишния старши треньор и екипа му. Тук не става въпрос, че не съм играл – това е последното нещо, което трябва да коментирам. Други неща много ме заболяха. Аз не искам да научавам неща, свързани с мен, по медиите“, каза още Светослав Дяков.