В началото на седмицата станахме свидетели на две новини, свързани с вратари от школата на "Лудогорец". Първо "Ботев" (Вр) взе под наем Дамян Дамянов от дублиращия тим, а същевременно с това Валдас Дамбрасукас качи при мъжете 18-годишния Дамян Христов от тима до 19 години.

Заради това „Мач Телеграф“ направи една бърза справка на всички български вратари в елита в момента, за да се види, че стражите, минали през академията в Разград наистина се представят великолепно. 

Като челен пример бихме дали Даниел Наумов. Изключително израстване при стража, който е капитан на младежкия национален тим и фаворит за приза най-добър вратар у нас. Той стигна и до първия тим на "Лудогорец", но не успя да се пребори с Владислав Стоянов и предпочете да отиде във Верея. След това направи решителната крачка в своята кариера и отиде в ЦСКА 1948, където е с основен принос за отличното представяне. 

Отличен старт на сезона направи и Васил Симеонов, който заместваше контузения капитан на "Арда" Иван Караджов. Ботевградчанинът също пази в дубъла на "Лудогорец". Същото важи и за Георги Аргилашки, настоящ страж на "Ботев" (Пд). С трансфера на Дамян Дамянов в "Ботев" (Вр), вече четирима вратари от елита ще са минали през школата на "Лудогорец" – Наумов, Аргилашки, Васил Симеонов и Дамян Дамянов.

Повече стражи в елита са минали само през школата на "Левски" – Мартин Луков, Георги Георгиев, Михаил Иванов, Николай Михайлов, Николай Кръстев и Светослав Вуцов. Синът на Велислав Вуцов обаче е обиколил солиден брой школи, като е бил още в тези на "Ботев" (Пд), "Царско село", "Септември" и "Славия". 

„Белите“ също имат сериозен брой свои кадри – Луков е бил и в „Овча купел“, Християн Василев от "Берое", Марио Кирев от "Монтана". Общо 4, колкото има и "Лудогорец". ЦСКА е представен от Владислав Стоянов, Иван Караджов и Даниел Наумов.