Новият треньор на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас ще остане на сухо в Разград, гръмна "България днес". Неговата съпруга Ингрида няма да го последва в България. 

Червенокосата красавица със светли очи ще остане във Вилнюс, където учат двете им деца. Дамата с викингски черти винаги е подкрепяла своята житейска половинка, но семейният съвет реши хлапетата да останат в своята родина. Ситуацията не е нова за Дамбраускас. На два пъти той беше далеч от своето семейство заради ангажименти в предишните му отбори РФС (Лат) и "Горица" (Хър).

"Моята съпруга ми помогна да взема решение, когато подписах с РФС. Рига беше близко до Вилнюс. На няколко часа с автомобил. Можех да се завръщам по-често у дома - сподели наставникът в интервю пред хърватските медии. - В Хърватия беше по-сложно, защото трябва да летя. Комуникирахме чрез социалните мрежи. Тогава децата бяха по-малки. Радвам се, че моето семейство ме подкрепя."

Ингрида е завършила бизнес технологии, но се е посветила на отглеждането на двете деца на семейството. Тя планира семейните пътувания из цяла Европа. Още отсега балтийската хубавица има намерение да обиколи всички любопитни туристически дестинации в България.

Дамбраускас беше изненадващият избор за нов треньор на българския футболен шампион. 44-годишният специалист подписа договор за две години и половина. Той ще получава заплата от 20 000 евро на месец, а "Лудогорец" плати 150 000 евро неустойка на неговия тим "Горица", за да го привлече. Литовецът беше резервен вариант на Станимир Стоилов, който водеше дълги преговори с ръководството на клуба, но в крайна сметка отказа да се обвърже с тима от Разград.

Историята на Дамбраускас е като за филм. Неговата мечта е да стане футболен треньор, но имал нужда от средства, за да се запише на курс в чужбина. Изкарва пари с участие в литовската версия на играта "Стани богат". Печели около 1600 лв.

Със средствата заминава за Великобритания, където получава своята треньорска школовка, а неговите колеги му лепват прякора Литовския Моуриньо.