Лудогорец изигра много силен мач срещу украинския гранд и първенец Шахтьор Донецк, завършвайки 2:2.

„Миньорите“ победиха два пъти Реал Мадрид в групите на Шампионската лига, а два пъти направиха равенства с Интер. 

Въпреки това играчите на Валдас Дамбраускас може да съжаляват, че не стигнаха до пълен успех.

Класата си каза думата и украинците откриха още в 4-ата минута. Израелецът Манор Саломон получи топката отляво и шутира, кълбото рикошира в Жосуе Са и влетя в мрежата на Пламен Илиев.

 В 13-ата минута Кешерю хвърли чудесен пас към Недялков, който дори вкара топката в мрежата. В ситуацията обаче имаше засада.

Секунди по-късно Недялков проби отляво и намери свободния Текпетей, който обаче стреля над вратата. 

Добрата игра на Лудогорец продължи и в 20-ата минута Текпетей нахлу в наказателното поле и подаде за Кешерю. Румънецът, който бе капитан на „орлите“ в този мач, обаче не успя да отправи хубав удар.

В 39-ата минута Лудогорец създаде и най-чистото си положение.Десподов изведе чудесно дейния Текпетей, той елиминира Хочолава, но от чиста позиция стреля право в Гриценко. 

През втората част в игра за Шахтьор се появи бившата звезда на ЦСКА Жуниор Мораеш. В 55-ата минута „миньорите“ поведоха с 2:0. Точен бе украинският национал и бивш футболист на Севиля Евген Коноплянка. 

Лудогорец обаче не се предаде и само в рамките на 120 секунди стигна до изравняване.

В 58-ата минута Сисиньо даде невероятен дълъг пас към Икоко, който действаше като ляв бек. Националът на ДР Конго пое топката, премина през Фернандо и мушна топката между краката на Гриценко.

След час игра резултатът вече бе 2:2. Димитър Митков изведе чудесно Каули, който запази топката и с външен фалц изравни. 

Двата тима завършиха 2:2 и през 2018 г. На 30 януари Лудогрорец играе с другия украински гранд – Динамо Киев.