Лудогорец постигна престижна победа с 2:1 над украинския гранд Динамо Киев. По време на контролна среща в турския курорт Белек шампионите на България успяха да направят пълен обрат в срещата, след като изоставаха в резултата.

В 23-т минута украинците поведоха след гол на Беседин. Десетина минути по-късно Лудогорец можеше да се възползва от грешка на вратаря на Динамо Бушчан. Топката попадна в Десподов, който опита да прехвърли стража, но не успя да намери вратата.

Все пак малко след това Лудогорец изравни. Текпетей центрира от фланга, а вратарят на Динамо не се намеси добре. Каули Оливейра дебнеше и нямаше как да сбърка - 1:1.

Втората част започна по вкуса на Лудогорец и десетина минути след подновяването на играта Жосуе Са вкара втори гол. Десподов центрира от ъглов удар, а защитникът успя да се отскубне от пазача си и да опъне мрежата.

До края на срещата “орлите” пропуснаха няколко изгодни ситуации, а в 80-та минута украинците можеха да стигнат до равенството, след като Леднев нацели гредата след прекрасно изпълнение на свободен удар.

Лудогорец - Динамо Киев 2:1

0:1 Беседин 23'
1:1 Каули Оливейра 39'
2:1 Жосуе Са 56'

Лудогорец: Ренан, Жордан Икоко, Оливие Вердон, Жосуе Са, Антон Недялков, Светослав Дяков, Стефан Баджи, Каули Оливейра, Клаудиу Кешеру, Кирил Десподов, Бърнард Текпетей (Илиев, Сисиньо, Анисе, Терзиев, Чибота, Янков, Митков)