Локомотив Пловдив постигна драматична победа с 3:2 над Лудогорец в един от най-интересните мачове от 18-ия кръг на efbet Лига.

Срещата беше зрелищна и драматична и гостите поведоха още в 16-ата минута чрез Абел Анисе. В последните минути на първото полувреме носителят на Купата на България за последните два сезона направи пълен обрат.

Първо Момчил Цветанов изравни в 41-ата минута, а след това Димитър Илиев вкара за 2:1 за "черно-белите". Футболист №1 на България за 2019 г. и 2020 г. беше точен след много красиво копване, с което прехвърли излезелия напред Ренан.

Лудогорец изравни в 53-ата минута, когато Клаудиу Кешеру беше точен от дузпа. Съдията Волен Чинков посочи бялата точка за фаул на Кристиан Гомис срещу Бернард Текпетей. Крайния резултат оформи Лукас Салинас в 77-ата минута. 

В класирането "Орлите" остават лидери с 42 точки, но ЦСКА може да се доближи на 3 пункта, ако по-късно "червените" победят Черно море в София. Локо Пловдив събра 37 т. и се изкачи на 2-ро място, преди срещата на стадион "Българска армия".


Мачът започна в спокойно темпо, без положения, но това беше само в началото, след което драмата не закъсня. В 7-атаата минута Дяков изгуби топката в центъра, Карагарен опита пас към Илиев в предни позиции, но подаването бе пресечено.

В 14-ата минута Димитър Илиев получи с гръб към вратата, обърна се, напредна и стреля по земя с левия крак, но встрани от лявата греда. 3 минути след това Кирил Десподов получи на крилото и спринтира към вратата, където пусна топката към непокрития Анисе, който от близка дистанция прониза Луков за 1:0!

В 23-ата минута Бирсент Карагарен центрира от дясно в наказателното поле, където Минчев надскочи Са, но ударът му с глава не бе точен. В 41-ата минута Лукас Салинас бе намерен от Карагарен и мигновено подаде вляво в наказателното поле на непокрития Момчил Цветанов, който разтресля Ренан за 1:1.

Малко по-късно домакините осъществиха пълен обрат. Умарбаев подаде към своя капитан Димитър Илиев в пеналтерията и футболист №1 на България за последните две години копна коженото кълбо по ювелирен начин, прехвърляйки Ренан за 2:1!

В 50-ата минута Парвиз Умарбаев изпълни свободен удар близо до тъчлинията, при който изсипа топката в наказателното поле, където тя първоначално бе изчистена, но попадна у Карагарен, който без да се замисля шутира, но вляво от очертанията.

4 минути по-късно Текпетей бе изведен в наказателното поле и Гомис го събори в гръб, а Волен Чинков нямаше друг избор освен да посочи бялата точка. Клаудиу Кешеру се нагърби с отговорността да изпълни дузпата и не сгреши, пращайки в обратния ъгъл Луков за 2:2

След час игра Лукас Масоеро удари лявата греда след центриране на Умарбаев от дясното крило след късо изпълнен ъглов удар. В 70-ата минута Кешеру стреля от около 20 метра с левия крак по земя, но коженото кълбо прелетя на сантиметри от левия страничен стълб и резултатът се запази.

В 79-ата минута Лукас Салинас отново изведе Локомотив напред, след като изстрелът на Малембана от пряк свободен удар предизвика неубедителна изява на Ренан и при добавката Лукас бе на точното място в точното време и от близка дистанция направи 3:2.

В последните секунди Луков с фамозна намеса спаси удари на Каули и домакините спечелиха.

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 3:2

Голмайстори: 0:1 Анисе 17, 1:1 Цветанов 41, 2:1 Илиев 43, 2:2 Keшеру 53, 3:2 Салинас 77

Локомотив (Пд): Луков, Алмейда, Масоеро, Гомис, Умарбаев, Витанов, Карагерен, Цветанов, Салинас, Илиев, Минчев

Лудогорец: Ренан, Недялков, Десподов, Анисе, Дяков, Икоко, Вердон, Кешеру, Жосуе Са, Текпетей, Каули