Дербито между Лудогорец и ЦСКА няма да реши титлата на България. Това заяви треньорът на разградчани Валдас Дамбраускас преди горещия сблъсък.

Мачът в Разград ще се играе утре от 15.00 часа. Преди него домакините имат крехка преднина от 3 точки на върха пред "червените" и се очаква сблъсъкът да е нажежен до краен предел. 

"Трябва да защитим мястото си в класирането и нашата игра. Най-важното е да изпълним своите задачи на терена. Тренираме и се подготвяме, за да спечелим. Играчите нямат нужда от допълнителна мотивация в този мач. След него остават още 12 кръга. Утрешният мач няма да спечели първенството. Много е важен, но не забравяйте, че това не е финал на Купата. Жалко, че няма да има фенове на трибуните, защото няма да бъде същото без тях", каза спецът на пресконференцията преди дербито.

Литовецът отвърна на треньора на ЦСКА Бруно Акрапович, който вчера каза, че "срещу шахматисти като Дамбраускас е трудно". "Като по-млад треньор мога да се науча от Бруно Акрапович. Той е оставил доста сериозна следа в България в Локомотив (Пловдив) и сега в ЦСКА. Винаги ще се стремим да сме от страната на силните и да поемаме инициативата. В шаха разчиташ само на себе си, но във футбола имаш отбор от хора, всеки със своите силни страни и проблеми. Мисля, че не можем да сравняваме футбола с шаха. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак футболистите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха. Ако харесвате толкова много шаха, да направим една партия с Акрапович. За нас, треньорите, е важно да имаме добри отношения помежду си. Знам, че Акрапович също е работил в Хърватия. Утре ще тестваме нашите отбори един срещу друг. След мача ще се поздравим", каза още Дамбраускас.

"Мисля, че съм гъвкав в тактическо отношение и харесвам да променям тактиките по време на мача. Уважавам всички стилове на игра и всеки може да решава как да действа. Аз също съм играл с трима защитници. За мен Лудогорец е отбор, който трябва да доминира, а не да мислим да не допуснем гол и след това дали ще вкараме. За да спечелиш лигата, трябва да се концентрираш във всеки един мач. Никой  няма да ни даде двойни точки, ако спечелим утре", добави спецът.