В навечерието на 1/4-финала на Купата на България между "Лудогорец" и "Локо" (Пд), швейцарската футболна обсерватория изкара интересна статистика, която свързва двата днешни съперника. Става дума за това, кой е най-печелившият играч в първенството, след като пандемията от COVID-19 обърка живота ни. Тоест – след рестарта на първенството, което бе спряно от началото на март 2020 г. до юни 2020 г.

Та номер 1 е бразилският плеймейкър на "Лудогорец" Каули Оливейра, пише "Монитор". Той е спечелил 70,8% от мачовете, в които е участвал. Или с други думи казано – има 17 победи от 24 срещи. Втори по този показател е неговият съотборник в Разград Антон Недялков. Националът, който в момента е контузен, е записал 16 победи от 23 двубоя, или с други думи казано, е спечелил 69,6% от мачовете, в които е играл. Тройката допълва изненадващ герой – Георги Минчев от "Локо" (Пд). Вкаралият на "Тотнъм" нападател е спечелил 11 от 20-те двубоя, в които е играл – т. е. - точно 55%.

Нататък в класацията следват Али Соу от ЦСКА, сега в руския Ростов, Мартин Луков от "Локо" (Пд), Алиун Фал и Александър Цветков от "Берое". С 50% победи са Густаво Бусато от ЦСКА, Иван Минчев от "Берое", Диниш Алмейда, Парвиз Умарабев, Лукас Масоеро и Димитър Илиев от "Локо" (Пд), както и Мартин Камбуров, играл за "Берое" и ЦСКА 1948.

В цяла Европа номер 1 е защитникът на "Цървена звезда" Милан Гаич, който има впечатляващ процент победи – 95,2% - 20 победи от 21 срещи. Следва друг свързан с България играч – бившият страж на "Лудогорец" Милан Борян, който в момента пази за „звездашите“. Канадският страж има 92,3% успехи – 24 победи от 26 срещу. Тройката допълва Серж Гнабри от "Байерн". Германският национал е с 91,3% победи – 21 от 23 двубоя.