Лудогорец излъга с 2:1 Локомотив Пловдив в Разград след продължения и успя да се класира за полуфиналите в турнира за купата на България.

Разградчани поведоха в резултата с гол на Пиерос Сотириу (47), пловдивчани изравниха в добавеното време чрез Георги Минчев и така се стигна до продължения. В тях Лудогорец се добра до победата след попадение на Чибота (114).

В края на мача пък двата отбора се хванаха за гушите и заваляха жълти и червени картони.

Така Локо Пловдив е детрониран от надпреварата, след като в последните две години бе актуален носител на купата.

"Смърфовете" нямаха загуба в турнира цели 14 поредни мача. За последно пловдивчани отпаднаха на 1/8-финал през 2017 година от Славия.

Лудогорец от своя страна взе реванш от Локо Пловдив за шампионатната загубата с 2:3 и направи важна крачка към спечелване на първата си купа от 2014 година.


Лудогорец можеше да поведе в 7-а минута, но вратарят на гостите Илко Пиргов спаси удар на Елвис Ману. Диниш Алмейда бе близо до попадение за Локомотив в 36-а минута, но не успя да насочи топката в мрежата с глава след отлично центриране на Лукас Салинас.

Домакините започнаха агресивно с подновяването на играта за втората част и именно тогава стигнаха до скъпоценното попадение. Бърза атака по левия фланг в 47-а минута завърши с центриране на Текпетей и Пиерос Сотириу с глава отбеляза за 1:0.

Последваха силни минути за пловдивчани, които пропуснаха четири отлични възможности да изравнят. Конър Руан бе изведен на стрелкова позиция, но стреля право в обсега на вратаря Кахлина.

В 60-а минута Локомотив отново бе близо до попадение, но Бирсент Карагарен стреля неточно. Малко по-късно силен удар от разстояние на Момчил Цветанов бе спасен от Кахлина.

Ситуацията се повтори три минути преди края, когато Цветанов насочи добре топката от границата на наказателното поле, но Кахлина реагира блестящо и изби в корнер.  

Локомотив не се предаде до края и в последните секунди на добавеното време Алмейда подаде на Георги Минчев, който на празна врата изравни и прати мача в продължения.

В края на първото продължение влезлият като резерва Клаудиу Кешерю пропусна отлична възможност за Лудогорец, като от удобна позиция с левия крак стреля силно, но встрани от вратата.

В 114-а минута Мавис Чибота реши мача в полза на Лудогорец след индивидуална акция в в наказателното поле и точен удар за 2:1. След мача двата отбора си спретнаха меле на терена и в тунела, в резултат на което реферът показа червени картони на Жордан Икоко от Лудогорец и Пауло Уртадо от Локомотив.

Лудогорец - Локомотив Пловдив 2:1 (след продължения)

Голмайстори:

1:0 Пиерос Сторириу (47)
1:1 Георги Минчев (90+3)
2:1 Мавис Чибота (114)

Лудогорец: Кристиан Кахлина, Георги Терзиев, Алекс Сантана, Елвис Ману, Пиерос Сотириу, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Оливие Вердон, Стефан Баджи, Бернард Текпетей, Вандерсон; 

Локо Пловдив: Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Кристиан Гомис, Дейвид Малембана, Конър Руан, Николай Николаев, Петър Витанов, Лукас Салинас, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Георги Минчев;