Лудогорец ще се раздели с трима вратари през лятото. В плановете на спортно-техническия щаб за новия сезон не попадат националът Пламен Илиев, бразилецът Ренан дос Сантос и Владислав Стоянов, пише "Тема спорт".

За следващата кампания разградчани вече си осигуриха услугите на нидреландеца Сердио Падт от Грьонинген. Наред с това те искат да откупят правата и на хърватина Кристиян Кахлина, който в момента е под наем в състава от Горица. Кахлина се справя отлично и сега именно той е избор №1 на треньорското ръководство. 

Очаква се договорът на Ренан да бъде прекратен. Той бе изваден от първия състава след поражението с 2:3 от Локомотив (Пловдив) на Лаута тази пролет. След това не попада в групата за двубоите, готви се с дублиращия състав. Тази перспектива го очаква и през следващата кампания, ако не разтрогне контракта си. 

Пламен Илиев пък ще напусне като свободен агент клуба. 29-годишният страж е при разградчани от началото на 2019 година. През този сезон е бил под рамката 9 пъти в първенството, веднъж за купата и 6 пъти в евротурнирите. Според запознати той вече е постигнал уговорка с чуждестранен клуб, където да продължи кариерата си. Преди да пристигне в Лудогогрец, той игра в румънските Астра и Ботошани. 

Владислав Стоянов миналата пролет удъжи контракта си с клуба и за тази кампания. Сега обаче това няма да се случи. Той близо три години не игра след тежка травма, а след като се завърна на игрището, отново бе преследван от контузии. През този сезон 33-годишният страж записа шест шампионатни двубоя.