Литовският треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас поздрави всички за десетата шампионска титла, спечелена след 3:1 срещу Берое.

„Преди всичко искам да поздравя всички хора, които работиха за този успех. Може би отстрани изглежда лесно, защото я взимаме за десети път титлата, но в действителност не е така. Благодаря на всички хора, които работят в клуба неуморно, за този успех. Особено хората с високите позиции заслужават поздравления, но най-важните хора, за които играем, са хората от Разград. И сега можем да си тръгнем, както и те, с високо изправени глави”, започна Дамбраускас.

„Не мога да кажа, че е лесно, защото това е първа титла за мен тук. Когато станеш шампион, някои неща губят своето значение. Няма първенство, в което да не се нуждаеш от успеха във всеки един мач. Имахме тежки моменти, но в крайна сметка най-важното е, че намерихме верния път и мисля, че я заслужихме тази титла”, продължи треньорът на „орлите”.

„Казах на Янков, че ще вкара гола, който ще ни донесе шампионската титла, защото хора като него сънуват тези мачове и мечтаят за тези титли. И днес той изпълни своята мечта. Мисля, че този гол е нещо, което ще прави още много пъти в своята кариера. Той е специален талант и всичко е в неговите ръце. Днес и той, и Кешеру направиха разликата, влизайки от пейката. Но тук не говорим за 11 или 14 играчи, а за 25-30 в хода на сезона. Има хора, които не използваме често, но те участват дейно в тренировките и помагат на колегите си на терена да стават по-добри”.

„ВАР не е новост за мен. Работех близо 10 месеца в Хърватия със системата. Всичко е нормално, вкарахме гол, той беше проверен. Видяха, че има дузпа за Берое – отсъдиха я. Макар че не го харесвам толкова много, защото отнема от емоцията, той е тук, за да внесе яснота в някои решения. Трябва да се адаптираме и пригодим към него. Смятам, че след няколко месеца това ще бъде нормално. Искаме да използваме останалите мачове, за да изградим нашето ДНК – на победители. Желаем победата, защото не можем да релаксираме и трябва да спечелим всички оставащи мачове”, завърши Валдас Дамбраускас.