Шампионът Лудогорец посреща Локомотив (Пловдив) в мач от втория кръг на плейофите в първата шестица на Първа професионална футболна лига. Срещата е от 17.45 часа.

Разградчани вече и на теория си осигуриха десетата поредна титла и днес ще играят без напрежение, докато гостите ще се опитат да се върнат на второто място, на което се настани ЦСКА.

Разликата между двата тима е 1 точка в полза на "червените", които обаче най-вероятно ще получат служебна победа срещу ЦСКА 1948.

Лудогорец стартира плейофната фаза с домакински успех срещу Берое с 3:1, след който стана недостижим за Локомотив. Отборът на Валдас Дамбраускас е в серия от 5 поредни победи в първенството с голова разлика 13:1. От друга страна, "смърфовете" записаха 4 последователни победи без допуснат гол, но в самия край на редовния сезон отстъпиха с 0:1 на ЦСКА 1948.

От старта на кампанията Лудогорец и Локомотив се срещнаха 4 пъти. Първо "черно-белите" се наложиха с 1:0 и вдигнаха Суперкупата на България, после Лудогорец направи обрат с 3:1 в шампионата, а в ответния двубой през пролетта Локо триумфира с 3:2 на "Лаута". Най-драматичен беше сблъсъкът помежду им от четвъртфиналите за Купата на България през март. В редовното време срещата завърши 1:1, а гол на Мавис Чибота в продълженията прати Лудогорец в следващия кръг. 

Очаква се днес разградчани да излязат с променен състав и шанс за изява да получат футболисти, които играят по-рядко. Стефан Баджи ще започне до Каули в средата на терена, а Георги Терзиев ще е един от тримата защитници, заедно с Антон Недялков и Жосуе Са. Сисиньо и Бърнард Текпетей ще действат по двата фланга, а Кирил Десподов и Вандерсон ще са най-близо до изнесения в предни позиции Клаудиу Кешерю.

От Локомотив не са имали официален мач от две седмици заради отлагането на двубоя с ЦСКА 1948 от първия кръг на плейофите. Давид Малембана е контузен и мястото ще заема Кристиан Гомис, който ще си партнира в защитата с Диниш Алмейда и подписалия нов договор Лукас Масоеро. По крилата несменяеми са Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов, а атаката отново ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев. 

Балансът между двата отбора е в полза на Лудогорец. Разградчани имат 16 победи от 27 шампионатни мача срещу този съперник. Равенствата са 5, а победите на Локо (Пд) - 6. "Смърфовете" обаче са ликували само два пъти като гост.