Футболистите на Лудогорец ще играят в мачовете до края на сезона за допълнителна премия. Тя ще е за точкова разлика от втория в крайното класиране, пише „Тема спорт“. Така футболистите ще имат по-сериозен стимул при довършването на кампанията, след като станаха шампиони предсрочно.

Според запознати разградчани ще си разделят отборен бонус от 50 хиляди лева на всяка точка разлика. Тоест, ако зелените завършат с 10 пункта преднина, ще си поделят половин милион лева, което се явява и допълнителен бонус към премиите, които са фиксирани в договорите на всеки един от състезателите.

Днес Лудогорец гостува на ЦСКА-София в опит да запази серията си без шампионатна загуба на „Армията“. Това ще е последният мач, в който ще играят голяма част от водещите футболисти в тима. След него те ще бъдат пуснати в предсрочна ваканция. До края на кампанията остават двубои с Арда и ЦСКА 1948, в които ще играят резерви и юноши.

За днешната визита в София старши треньорът Валдас Дамбраускас няма да може да разчита на трима наказани – Ману, Икоко и Каули. С травми са Анисе, Владо Стоянов и Марин, като последните двама са в лазарета от доста отдавна.

След санкция се завръща централният бранител Вердон.