Лудогорец победи с 4:1 Арда Кърджали в мач от първата шестица на efbet Лига.

Гостите поведоха чрез новия си голмайстор Тонислав Йорданов в 37-ата минута, но само 120 секунди по-късно Доминик Янков изравни.

Успехът за разградчани донесоха Никола Таравел, който си заби автогол в 45-ата минута и Алекс Сантана в 56-ата. Крайния резултат оформи Каули в 87-ата минута.

В класирането Лудогорец събра 70 точки, Арда остава с 49 т. и заема 4-то място.


Aрда започна активно мача, като натисна съперника си, но това не донесе много опасни положения. В 18-ата минута Емил Мартинов изведе добре Тонислав Йорданов в наказателното поле на Лудогорец, но ударът на нападателя бе слаб и не затрудни Кахлина.

Секунди по-късно "орлите" създадоха много чисто положение. Каули Оливейра напредна отлично след добро извеждащо подаване и остана очи в очи с Васил Симеонов. Стражът на Арда обаче успя с крак да избие изстрела по земя на офанзивния футболист на домакините.

В 28-ата минута гостите организираха много добра атака. Емил Мартинов получи пас с пета от Тонислав Йорданов и навлезе в наказателното поле на Лудогорец. Играчът на Арда финтира съперников защитник и стреля, но топката се удари в крака на друг бранител на "орлите" и излезе в аут.

Гостуващият тим поведе в резултата в 37-ата минута. Светослав Дяков допусна сериозна грешка при подаване пред наказателното поле, като топката попадна в краката на Иван Тилев. Той напредна добре и с много хитър пас изведе Тонислав Йорданов сам срещу Кахлина. Младият нападател не се поколеба и се разписа с точен изстрел в долния десен ъгъл на вратата.

Лудогорец обаче изравни още в следващата атака. Клаудиу Кешеру намери много добре Доминик Янков зад гърба на отбраната. Халфът пое топката и веднага стреля в мрежата на Васил Симеонов. Ситуацията за гола бе разгледана с ВАР, след като при подаването на Кешеру имаше съмнения за засада. Оказа се, че такава няма и попадението бе зачетено.

Секунди преди почивката Лудогорец стигна до второ попадение. След центриране от корнер Никола Таравел си отбеляза автогол. Съдията Иво Андреев обаче даде фаул за Арда. ВАР обаче отново влезе в действие и правилно отсъди, че няма нарушение и голът е редовен.

Лудогорец вкара трети гол в 57-ата минута на двубоя. Каули Оливейра намери добре Алекс Сантана в наказателното поле, като халфът овладя топката с едно докосване и със следващото матира Васил Симеонов.

Малко по-късно Клаудиу Кешеру стреля опасно след хубаво подаване в пеналта на гостите, но не успя да уцели вратата. В 76-ата минута Лудогорец бе много близо до четвърти гол. Доминик Янков се озова на добра позиция в наказателното поле, финтира съперников играч и стреля опасно, но вратарят на Арда изби. 

В самия край Каули Оливейра реализира отлично с изстрел от границата на наказателното поле за крайното 4:1.

Лудогорец - Арда Кърджали 4:1

0:1 Т. Йорданов 37
1:1 Д. Янков 40
2:1 Таравел (автогол) 45+1
3:1 Сантана 57
4:1 Каули 87

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Терзиев, Сантана, Анисе, Дяков, Икоко, Вердон, Кешеру, Янков, Каули 

Арда: Симеонов, Стоев, Георгиев, Таравел, Атанасов, Руменов, Лозев, Мартинов, Тилев, Костадинов, Йорданов